Kulmuni jättää ministerin tehtävät – Kiisti tilanneensa kohua herättäneen koulutuksen

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministerinä toiminut Katri Kulmuni on perjantaina ilmoittanut tiedotustilaisuudessa eroavansa ministerin toimestaan. Eron syynä on otsikoihin noussut viestintäkoulutus, joka maksettiin ministeriöiden piikkiin.

– Yhteiskunnallisissa tehtävissä, täytyy kantaa yhteiskunnallista kokonaisvastuuta. Minun on kannettava poliittinen vastuu, vaikka en ole tiennyt kaikista kokonaisuuteen liittyvistä hankinnoista, Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessa.

Kun hänestä tuli ministeri, kysyi hän mahdollisuutta esiintymiskoulutukseen, koska jännitti esiintymistilanteita. Kulmuni kiistää kuitenkin tilanneensa koulutusta, saati tienneensä, minkä hintainen tuo koulutus on.

– Minullekin selvisi tähän käytetty kokonaissumma vasta tällä viikolla, Kulmuni väittää.

– Poliitikkona minun täytyy kantaa vastuu. Olen tullut johtopäätökseen, että en jatka valtioneuvoston jäsenenä.

Kulmunin eroaminen valtiovarainministerin paikalta ei tarkoita keskustan eroamista hallituksesta, vaan Kulmunin tilalle nimitetään uusi valtiovarainministeri Keskustasta. Puolueen puheenjohtaja hän kertoo edelleen jatkavansa.

Pääministeri Sanna Marin sai tiedon Kulmunin erosta jo aiemmin päivällä ja hän kertoi lähettämässään tiedotteessa tukevansa Kulmunia vaikeassa ratkaisussaan.

– Arvostan häntä ihmisenä ja kiitän tähänastisesta yhteistyöstä. Yhteistyö Keskustan kanssa jatkuu hallituksessa, pääministeri Marin toteaa.

Katri Kulmuni aloitti Antti Rinteen hallituksessa 6. kesäkuuta 2019 elinkeinoministerinä ja siirtyi valtiovarainministeriksi Sanna Marinin hallitukseen 10. joulukuuta 2019. Keskustan puheenjohtaja Kulmunista tuli syyskuussa 2019.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*