Sipilä muuttanut Nato-kantaansa – “Naapuri on muuttunut täysin arvaamattomaksi”

Eduskunnassa on viime päivinä käsitelty turvallispoliittista selontekoa eli Nato-jäsenyyttä. Keskustelut ovat olleet välillä myös hieman tiukahkojakin. Aiemmin Natoon kriittisesti suhtautunut nykyinen kansanedustaja, entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) on tullut sotilasliiton suhteen toisiin ajatuksiin.

– Olen nyt muuttanut kantaani, Sipilä vastaa kysymykseen Natosta.

Kannan muuttuminen on johtunut nimenomaan siitä, mitä Venäjä tällä hetkellä tekee ja käyttäytyy. Venäjä aloitti brutaalin hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta, jonka jälkeen turvallisuustilanne on radikaalisti kokenut muutoksen.

– Jos viime kaudella olisi kysytty, että milloin sitä niin sanottua Nato-optiota pitää käyttää, kyllä se tällainen tilanne olisi. Tuo naapuri on muuttunut täysin arvaamattomaksi. Kyllä meidän pitää liike tehdä tässä tilanteessa, Sipilä toteaa.

Keskusteluissa, joita eduskunnassa asian tiimoilta keskiviikkona käytiin, oli havaittavissa selkeä konsensus siitä, mitä tuleman pitää.

– Kyllähän tuo eduskunta näyttää aika yksituumaisesti sitä kohti menevän, Sipilä paljastaa.

Iltaverkko tavoitti Juha Sipilän vastaamaan Natosta Tennispalatsissa pidetyn MC Helpers beKings-elokuvan punaiselta matolta. Sipilä on elokuvan tuotantoyhtiön Rabbit Filmsin hallituksen jäsen.

– Mielenkiintoista mennä katsomaan, mitä nuoret ovat saaneet aikaiseksi. Olen nykyään Rabbit Filmsin hallituksessa ja samalla pääsen nyt tutustumaan yhtiön toimintaan, Sipilä kertoo.

MC Helpers beKings-elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 22. huhtikuuta. Suomen Natoon liittymisestä tullaan todennäköisesti hyvinkin piakkoin päättämään eduskunnassa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén