Hallitus pohtii uusia koronarajoituksia tällä viikolla

Hallituksen neuvottelu Säätytalossa 29. syyskuuta. (Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvosto)

Viikonloppuna voimaan tulivat ravintoloita koskevat rajoitukset, joilla yritetään ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Tilanne elää koko ajan ja hallitus kokoontuu tällä viikolla miettimään uusia rajoituksia.

– Hallitus tulee kokoontumaan viikolla käsittelemään jälleen koronatilannetta, pääministeri Sanna Marin totesi puheessaan Vantaan Tikkurilassa lauantaina.

Hallitus on joutunut tekemään viime aikoina kovia päätöksiä, jotka ovat saaneet osaltaan myös kritiikkiä yrittäjien ja muiden toimijoiden taholta. Koronan hillitsemiseksi päätökset ovat olleet kuitenkin tarpeellisia.

– Voin kyllä sanoa, että mitään näistä päätöksistä ei tehdä kevyin mielin. Kaikki päätökset, joita olemme joutuneet tekemään, on tehty raskain sydämin ja mielin. Ne on tehty, koska ovat olleet välttämättömiä, jotta saisimme pidettyä tämän epidemian hallinnassa, Marin kertoi.

Pääministeri Sanna Marin puhumassa Tikkurilassa. (Kuva: Joni Hildén)

Ravintola-ala henkitoreissaan

Viime aikoina etenkin ravintolayrittäjät ovat olleet kovilla, ja jotkut ovat jopa joutuneet irtisanomaan tai vähintään lomauttamaan väkeä. Sosiaalisessa mediassa on kuultu monia eri kommentteja hallituksen toimista.

– Minua ei nämä rajoitukset niin nypi. Mutta hallituksen asenne nyppii. Jos olet ravintola-alalla, et merkitse mitään. Et työntekijänä etkä työllistäjänä. Viestinnässä ei empatiaa tippaakaan. Olemme pelinappuloita, jotka kaadetaan laudalta, yrittäjä ja kokki Henri Alén twiittasi.

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n mukaan ravintola-alalta saattaa kadota pysyvästi peräti 20 000 työpaikkaa hallituksen koronatoimien seurauksena. Viikonloppuna voimaan tulleiden rajoitusten mukaan ravintolat saavat olla auki kello 23 asti ja anniskelu on lopetettava jo kello 22. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Millaisia koronarajoituksia on sitten luvassa kuluvalla viikolla, siitä ei pääministeri tilaisuudessa kertonut.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Lauri Heikkinen / Valtioneuvosto, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*