Pitkä piina päättyi – Ihmiset valtasivat terassit

Toista kesää avoinna oleva Kiska keräsi väkeä Svenska Teaternin kulmalla. (Kuva: Joni Hildén)

Koronaviruspandemian takia huhtikuussa ravintoloiden ovet jouduttiin pistämään säppiin.

Vajaa kaksi kuukautta on kulunut tuosta hetkestä ja maanantaina odotettu tapahtuma nähtiin, ravintolat voitiin avata uudelleen.

Ravintoloiden vastuulla on huolehtia asiakkaiden terveydestä. Nämä ilmoitukset ovat nyt arkipäivää. (Kuva: Joni Hildén)

Helsingissä ihmiset olivat löytäneet tiensä jälleen ravintoloihin ja varsinkin vasta avatuille terasseille. Auringonpaisteesta ja juomasta nauttivia oli runsain mitoin vallannut helsinkiläisravintoloiden pöydät.

– Koko päivän on ollut hyvin vilkasta, eräästä helsinkiläisravintolasta kerrotaan.

Apollon terassilla oli muutamia ihmisiä. (Kuva: Joni Hildén)

Ravintoloiden aukeaminen ja ihmisten niihin löytäminen ei ollut mitenkään itsestään selvää. Osa mietti, miten koronapandemia vaikuttaa ihmisten halukkuuteen löytää ravintoloiden terasseille. Jotkut silti uskoivat asiakasvirtaan.

– Olin ihan varma, että asiakkaita tulee ja onhan niitä nyt sitten ollut. Kaikki eivät uskoneet siihen, mutta itse uskoin. Olihan ravintolat olleet pitkään kiinni ja ihmisillä kaipuu niihin, erään terassin baarimikko toteaa.

Jaajo Linnonmaan omistama Bricco keräsi kanssa väkeä. (Kuva: Joni Hildén)

Ravintoloiden aukioloauki ei ole tavanomainen, sillä ne voivat olla auki ainoastaan kello 6-23. Alkoholimyynti on sallittu ainoastaan 9-22 välisenä aikana. Iltaverkon maanantai-iltana tekemän kierroksen perusteella väki oli löytänyt tiensä ravintoloihin ja sitä oli vielä lähellä alkoholinmyyntiajan loppumistakin paikalla hyvin.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*