Ravintolat aukeavat – Rajoitukset höllentyvät

Sir Kippis Korsossa on yksi niistä ravintoloista, jotka avaavat ovensa maanantaina. (Kuva: Joni Hildén)

Koronaviruspandemian vuoksi huhtikuun alusta asti kiinni olleet ravintolat aukeavat maanantaina. Samalla yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus korotetaan viiteenkymmeneen henkilöön niin sisä- kuin ulkotapahtumissa.

Ravintoloita ei avata ilman rajoituksia kuitenkaan, vaan tasavallan presidentti on perjantaina 29. toukokuuta vahvistanut väliaikaisen tartuntatautilain muutoksen, joka on voimassa 1.6.-31.10.2020.

Ravintolat saavat olla auki kello 6-23 välisenä aikana ja alkoholin anniskelu on sallittu kello 9-22 välillä. Sisätiloissa asiakasmäärä saa olla puolet siitä määrästä, joka normaalisti on kyseisen ravintolan suurin sallittu asiakasmäärä. Terassilla määräyksiä ei ole.

Minuuttibaari Helsingin Rautatieasemalla joutui sulkemaan ovensa huhtikuussa. Maanantaina ovet saavat olla taas auki. (Kuva: Joni Hildén)

Ravintoloiden tulee myös huolehtia hygieniasta entistä tehokkaammin sekä pitää huoli asiakkaiden riittävistä etäisyyksistä. Kaikille asiakkaille on oltava istumapaikka pöydän tai tason ääressä. Ostokset voi noutaa tiskiltä.

Ruokaravintoloissa ei sallita buffet- tyylistä tapaa, jossa ihmiset itse annostelevat ruokansa ja laskevat juomansa automaatista.

Yleisötilaisuuksien raja nousee

Maanantain jälkeen on mahdollista järjestää myös alle viidenkymmenen henkilön kokouksia ja yleisötilaisuuksia, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Näissä tilaisuuksissa tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.

Alle 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja kokouksia sisätiloissa sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää erityisjärjestelyin. Tällaisia tapahtumia ovat muun muassa urheilutapahtumat, kuten jalkapallo-ottelut. Yli 500 henkilön tapahtumat on kiellettyjä 31. heinäkuuta saakka.

Yleisötilaisuuksien lisäksi julkiset paikat saa jälleen avata. Niiden joukkoon kuuluvat niin museot, liikuntapaikat kuin myös teatterit ja oopperat. Rajoitusten poistuminen helpottaa muun muassa kesäteattereiden elämää.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*