SDP:n Lindtman tyrmää opposition väitteet maskikeskustelun osalta

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ei allekirjoita opposition väitteitä viivyttelystä maskisuosituksen antamisessa.

Viime päivinä eduskunnassa on kuohuttanut maskikeskustelu. Torstaina kyselytunnilla käytiin kiivas väittely ja oppositiosta muun muassa väitettiin hallituksen valehdelleen siitä, miksi maskisuosituksia ei annettu jo keväällä.

– WHO muutti suositusta kesäkuussa ja sen jälkeen sitten Suomi oli vähän aikaa suvantovaiheessa. Kun tämä uusi aalto tuli, sen jälkeen annettiin välittömästi maskisuositus, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala oli Twitterissä todennut, että moni ei nyt ottaisi maskisuositusta tosissaan, koska keväällä tutkimustuloksien mukaan niistä ei olisi ollut hyötyä.

Katso Sari Multalan twiitti alta:

– Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Marin tunnusti, että keväällä ei annettu maskusositusta, koska maskeja ei olisi ollut riittävästi. Voi kunpa tämä olisi rehellisesti kerrottu! Moni ei nyt ota tosissaan suositusta tai ajattelee jopa, että siitä ei ole hyötyä, Multala twiittasi.

Lindtman tyrmää Multalan väitteen.

– Luulen, että viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet ja kertoneet jokaiselle suomalaiselle maskien todella olevan tarpeen, yhtenä osana. Sen lisäksi tarvitaan käsihygieniaa ja turvaväleistä huolehtimista, Lindtman totesi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman puhumassa kotikonnuillaan Vantaan Tikkurilassa. (Kuva: Joni Hildén)

Kansanedustaja Lindtman uskoo suomalaisiin, jotta he noudattavat suositusta eikä tarvitsisi ruveta maskien käytön osalta pakkokeinoihin.

– Nimenomaan tämä vahva suositus, joka voidaan antaa myös alueellisesti, on ensisijainen keino. Tämä koronantorjunta on meidän kaikkien yhteinen asia, Lindtman vetosi.

”Mopo karkasi käsistä”

Perjantaina kokoomus nosti panoksia ja kansanedustaja Mia Laiho jätti Kai Mykkäsen kannattamana epäluottamuslauseen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle. Lindtman tyrmistyi kokoomuksen tempusta.

– Nyt on tehty sen maan koronasta vastaavalle ministerille epäluottamuslause, joka on toistaiseksi ollut terveysmielessä yksi parhaimmista maista Euroopassa, Lindtman ihmetteli.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru joutui kokoomuksen silmätikuksi (Kuva: Jussi Toivanen / Valtioneuvosto)

Suomi on pärjännyt koronatilanteessa muihin maihin verrattuna erittäin hyvin, jolloin voitaneen todeta myös ministerien hoitaneen leiviskänsä sillä tasolla kuin kuuluukin. Tämä asia suuresti ihmetyttää Lindtmania eikä uskoisi tällaisen epäluottamuslauseen tässä tilanteessa olevan mahdollista missään muualla.

– Vain Suomessa ja vain kokoomus. Kyllä siinä taisi nyt mopo lähteä pahasti käsistä, Lindtman latasi.

Kokoomuksen epäluottamuslausetta käsitellään eduskunnassa tulevalla viikolla. Kiurun saama epäluottamuslause ei ole ensimmäinen ministerille annettu epäluottamuslause, vaikka ne eivät kovin yleisiä ole. Viime hallituskaudella oppositiopuolueet SDP, vihreät, RKP ja vasemmisto jättivät epäluottamuslauseen ulkoministeri Timo Soinin toimista osallistuessaan abortinvastaiseen mielenosoitukseen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Jussi Toivanen / Valtioneuvosto

Muokattu 12.10.2020 10:33: Otsikkoa korjattu

1 Comment

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*