Perussuomalaisten kansanedustaja mukana ammuskelussa – Konkarikansanedustaja ei ollut uskoa uutista todeksi

SDP:n konkarikansanedustaja ja europarlamenttiehdokas Kimmo Kiljunen ei ollut uskoa, kun hän palasi työmatkaltaan Balkanilta myöhään perjantai-iltana, kuulleessaan tapahtumista Helsingin keskustassa. Bar Ihkussa oli ammuskeltu ja osallisena on Perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen.

– Rupesin miettimään, että tämähän ei ole totta, mutta ilmeisesti se on totta. Nyt en pysty kommentoimaan itse asiaa ollenkaan, kun en tiedä yksityiskohtia. Onhan se uskomatonta, että aseiden käyttö on tällaisella tasolla, tällä hetkellä Suomessa, Kiljunen toteaa.

Mediatietojen mukaan poliisi on pidättänyt yhden henkilön kyseisestä ammuskelusta, mutta poliisi ei ole vahvistanut pidätetyn henkilöllisyyttä. Kiljunen toteaa, että tutkinta tapauksesta täytyy tehdä. Konkarikansanedustajalla huoli poliittisesta ilmapiiristä on suuri.

– Yleisellä tasolla olen huolissani eurooppalaisen äärioikeiston noususta. Sehän näkyy Suomessakin tällä hallitusratkaisulla, millä mennään eteenpäin. Tämä on tosi iso kysymys meille demareille. Meidän pitää saada vaalityö rakennettua ja tehtyä niin, että eurovaaleissa ja jatkossa tällainen äärioikeiston nousu saadaan taitettua, Kiljunen pohtii.

Kiljunen ei halua yksityiskohtaisesti ottaa kantaa siihen, mitä on tapahtunut tai onko asetta ollut mukana esimerkiksi eduskunnassa. Kaiken kaikkiaan nyt tiedossa olevien seikkojen pohjalta isot asiat ovat kuitenkin kyseessä.

– Aseiden käyttö on säädelty Suomessa hyvin selkeästi. Tämä prosessi, mitä nyt selvitetään, puhutaan äärimmäisen vakavista asioista, Kiljunen tietää.

Teksti ja kuva: Joni Hildén