Puhemiehen menettely perustuslakivaliokuntaan – Eduskunnan istunto keskeytettiin

Eduskunnassa käytävä keskustelu elpymisvälineestä keskeytettiin torstain ja perjantain välisenä yönä puoli yhden jälkeen, kun Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki esitti asian pöydälle panoa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jenni Simula kannatti esitystä, mutta varapuhemies Tarja Filatov vetosi siihen, että asiaa ei voisi enää uudelleen pistää pöydälle.

SDP:n Kim Berg ehdotti keskustelun pöydälle panemista keskiviikkona, jolloin se päätettiin pöydätä ja asian seuraava käsittely pidettiin keskiviikkona 12. toukokuuta kello 18:50 alkaen. Keskiviikkona alkanut käsittely on edelleen kesken.

Puhemiehen kieltäytyessä äänestyttämästä pöydälle panoa, teki Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio esityksen, että puhemiehen menettelyn saattamisesta perustuslakivaliokunnan käsittelyyn viipymättä.

Tavion esityksen jälkeen keskustelu elpymisvälineestä keskeytettiin ja asialistalla olleet muut asiat käytiin pikavauhdilla läpi, jonka jälkeen istunto keskeytettiin ja sitä jatketaan perjantaina kello 13:30.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Korjaus: (14.05 klo. 1:25) Puhemies Anu Vehviläinen vaihdettu varapuhemies Tarja Filatoviin