Stora Enson uusi innovaatio korvaa styroksin

Stora Enson uusi innovaatio vaihtaa vaahtomuovin vähemmän ongelmalliseen biomuoviin.

Verkkokaupoista tilaamisen lisääntyessä, tarve pakkausmateriaaleille kasvaa entisestään. Lähes poikkeuksetta pakkauksissa on suojana käytetty styroksia, joka on hankala kierrättävää. Stora Ensolla on kehitetty tälle nyt ratkaisu, joka olisi ekologisempi.

– Kyllä tässä on tarkoituksena, että styroksia lähdetään korvaamaan. Me olemme kehittäneet vaihtoehdon huonosti kierrätettävälle vaahtomuoville, joka on selluloosapohjaista vaahtomuovia. Se on täysin biohajoavaa, olemassa olevissa kierrätysketjuissa kierrätettävää, Stora Enson innovaatiojohtaja Lauri Lehtonen toteaa.

Useimmiten muille pakkausmateriaaleille on löytynyt keinot niiden ekologiseen hävittämiseen, mutta suojaavaksi osaksi tarkoitettu vaahtomuovi on useimmiten jäänyt käteen ongelmajätteenä. Uusi innovaatio vastaa tähän ongelmaan.

– Saamme tehtyä siitä biovaahtoa uudestaan tai sitten voimme tehdä siitä pahvilaatikoita. Sen pystyy laittamaan normaaliin pahvilaatikon kierrätykseen, Lehtonen neuvoo.

Stora Enso tiedotti keskiviikkona, että se on aloittanut sellun ja kartongin kannattavuusselvityksen sekä ympäristölupaprosessin Ruotsin Skoghallin tehtaalla. Uuden innovaationsa myötä Skoghallin tehdas mahdollistaisi kasvua sekä asiakkaiden joustavampaa palvelua.

– Sen myötä voisimme vastata vastuullisten pakkausten kysyntään, Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Ympäristöystävällisten tuotteiden kysyntä tulee lisääntymään tulevaisuudessa, johon on myös tehtaiden vastattava.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Patrik Lindén, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*